Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Νταβίντ προχώρα, άλλαξε τα όλα.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Ισπανών Ποδοσφαιριστών αναδείχτηκε εδώ και μερικές ημέρες ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Νταβίντ Αγκάνθο, ο οποίος εκλέχτηκε ομόφωνα μαζί με τον Αρμάντο Λοθάνο, για να αντικαταστήσουν τους Λουίς Χιλ και Χοσέ Ορτίθ, στην ανώτερη βαθμίδα της "Ένωσης". 




Αρμάντο Λοθάνο 


Ο 34χρονος πλέον ποδοσφαιριστής αγωνίζεται για τη Λούγκο, η οποία συμμετέχει στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. 


Ας ελπίσουμε ο Νταβίντ να μην γίνει ένας ακόμα επαγγελματίας καριερίστας συνδικαλιστής, ενταγμένος στο σύστημα. 


Το συνδικαλιστικό όργανο των Ισπανών ποδοσφαιριστών έχει μεγάλη ισχύ, απειλώντας ουκ ολίγες φορές με απεργία, ώστε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της απέναντι στην εγχώρια Λίγκα. 


Τον περασμένο Μάιο η ένωση των ποδοσφαιριστών με την υποστήριξη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ισπανίας (RFEF) είχαν προχωρήσει σε αναβολή επ΄ αόριστον της αγωνιστικής δράσης σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, όπως και σε αναβολή του τελικό του Κυπέλλου. 


Κάτι το οποίο τους έφερε σε μετωπική σύγκρουση με την εγχώρια Λίγκα και την κυβέρνηση. 


Ένας από τους βασικότερους λόγους ήταν ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Λίγκα άλλαξαν το σύστημα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, χωρίς να συμπεριλάβουν στις διαπραγματεύσεις τον σύνδεσμο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών και οδηγώντας σε μείωση του ποσοστού που καταλήγει στους ποδοσφαιριστές από τα "τηλεοπτικά", κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή των τελευταίων. 


Ενώ ένας ακόμη λόγος ήταν ότι δεν δόθηκε λύση στα πολλά οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν κυρίως οι παίκτες των χαμηλότερων επαγγελματικών  κατηγοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: