Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Rock in peace Lemmy.

«Δεν μετανιώνω για τίποτα στην καριέρα μου, ούτε και στον τρόπο που έζησα. Όλα τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα. Δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να το πουν αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι πάνε σε μια δουλειά που μισούν όλη τη ζωή τους. Δεν μπορώ να το φανταστώ, είναι απαίσιο. Είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη για τις ευκαιρίες που είχαμε αλλά και τα ρίσκα που πήραμε».


«Αυτό που μας ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους είναι ότι ποτέ δε συμβιβαστήκαμε. Είμαστε αποφασιστικοί σε αυτό που κάνουμε, με κάθε κόστος – είτε σου αρέσουμε είτε άντε γαμήσου».


«Αν μπορείς να κάνεις τα παιδιά να περάσουν καλά, τότε αυτό είναι το παν. Ξέχνα την τέχνη κι όλα αυτά – είναι βλακείες. Αν μπορείς να προσφέρεις αυτό το ρίγος στην πλάτη ενός παιδιού, τότε αυτό είναι το παν. Όλα τα άλλα είναι βλακείες. Αυτό ήταν το rock n’ roll εξαρχής και από όσο γνωρίζω το ίδιο είναι και σήμερα. Προσπαθώ να τους προσφέρω το συναίσθημα που ένιωσα όταν άκουσα το All Shook Up ή το Good Golly Miss Molly. Θέλω να προκαλέσω αυτό το ρίγος στις πλάτες τους γιατί είναι το καλύτερο πράγμα που ένιωσα ποτέ. Καλύτερο κι από το να γαμάς…».


«Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι όταν πεθαίνουν. Οι άνθρωποι παραμένουν μαλάκες, είναι απλά νεκροί μαλάκες! Δεν είχα μια πραγματικά σημαντική ζωή, αλλά τουλάχιστον είναι αστεία».   






Έφυγε από τη ζωή στις 28 Δεκέμβρη σε ηλικία 70 ετών ο Ίαν Φρέιζερ «Lemmy» Κίλμιστερ. 


Ο τραγουδιστής και μπασίστας των Motorhead άφησε την τελευταία του πνοή στις 16:00 τοπική ώρα, ενώ βρισκόταν με την οικογένεια του στο σπίτι του στο Λος Άντζελες και έπαιζε το αγαπημένο του videogame από το "The Rainbow". 


Ο Lemmy πριν από μόλις δύο ημέρες, στις 26 Δεκέμβρη, είχε διαγνωστεί με μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου στο λαιμό και τον εγκέφαλο. 


Λίγες ώρες μετά το θάνατο του οι Motorhead ανέφεραν στην ιστοσελίδα τους: 






«Θα πούμε πιό πολλά τις ερχόμενες μέρες, αλλά για την ώρα, παρακαλούμε… παίξτε δυνατά Motörhead, παίξτε δυνατά Hawkwind, παίξτε τη μουσική του Lemmy ΔΥΝΑΤΑ. Έχετε ένα ποτό ή μερικά. Μοιραστήτε ιστορίες. Γιορτάστε τη ΖΩΗ όπως αυτός ο αξιαγάπητος, υπέροχος άνθρωπος γιόρταζε για τον εαυτό του. Θα ήθελε απο εσάς ακριβώς το ίδιο»


«IanLemmyKilmister, 1945 -2015. Γεννημένος να χάσει, έζησε για να κερδίσει»



Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Μotorhead επηρέασαν την οπαδική σκηνή, μέσα από τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών τους, την κουλτούρα και την αισθητική τους. 


Το μπλουζάκι των Ιερολοχιτών "orgarismatron" είναι εμπνευσμένο από τον έβδομο στούντιο δίσκο του συγκροτήματος, καθώς και από το ομώνυμο τραγούδι, "Orgasmatron" του 1986. 









Η μια και μοναδική φορά που ο Lemmy και οι Motorhead πλησίασαν άμεσα το ποδόσφαιρο, ήταν το 2006, όταν και χρηματοδότησαν την ομάδα νέων κάτω των 10 ετών, της Greenbank Football Club. 


H Greenbank είναι ένας ερασιτεχνικός σύλλογος από το Βόρειο Hykeham του Lincoln, που βρίσκετε στην κομητεία του Lincolnshire. 






Τα παιδάκια της Greenbank FC εμφανίζονταν στο γήπεδο με ολόμαυρη φανέλα, όπου αναγραφόταν το όνομα του συγκροτήματος και υπήρχε τυπωμένο το λογότυπο της μπάντας, μια νεκροκεφαλή με τεράστιους χαυλιόδοντες και αλυσίδες, εν ονόματι "Snaggletooth". 






Ενώ οι πιτσιρικάδες έβγαιναν στο γήπεδο υπό τους ήχους του «Ace Of Spades», δείχνοντας από τα αποδυτήρια τις "άγριες" διαθέσεις τους. 


Για μερικά χρόνια τραγούδια των Μotorhead ακούγονταν και από τα μεγάφωνα του Χαριλάου. 






Μαζί με τον Ronnie James Dio
που έφυγε από τη ζωή στις
16 Μαΐου του 2010





Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της ξεχωριστής αυτής συνεργασίας τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να φωτογραφηθούν με τους Motorhead λίγο πριν από τη συναυλία τους στο Nottingham Rock City. Bίντεο από αυτή τη συνάντηση εδώ






Η ιστορία αυτή είχε μάλιστα και συνέχεια, αφού αργότερα στα γραφεία της Greenbank FC, έφτασε μια πρόσκληση να αγωνιστεί σε ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι ενάντια στην ομάδα "Maiden Youth", στην οποία αγωνιζόταν τότε ο γιος του Steve Harris και είχε χορηγό τους Iron Maiden. 






Η Greenbank και η Maiden Youth έδωσαν δυο αγώνες, ο ένας από τους οποίους μάλιστα έγινε στο Upton Park, έδρα της West Ham, της αγαπημένης ομάδας του Steve Harris. 




(Photo Slideshow
Μουσική υπόκρουση: Lemmy Kilmister-Stand By Me)




(Photo Slideshow 
Mουσική υπόκρουση: Wendy O. Williams-Legends Never Die)



Ακολουθεί ντοκιμαντέρ με ενσωματωμένους ελληνικούς υπότιτλους, για το "θρύλο" του rock n roll, Lemmy Kilmister. 









Δεν υπάρχουν σχόλια: